Divendres 26 i Dissabte 27 de febrer de 10 a 13 hores.

Amb l’equip d’HoritzóTV una introducció que et permetrà crear la teva plataforma audiovisual a Internet, trobar recursos audiovisuals gratuïts a la web, donar els primers passes en guió, realització i producció, i explorar la creació amb un dels col·lectius audiovisuals més experimentals de la ciutat.

Què és el taller de receptes?
Es tracta d’un taller de curta durada (un dia i mig, sense comptar les pràctiques) en què els estudiants aprenen a fer-se una plataforma gratuïta de televisió a Internet, a fer retransmissions en directe (streaming) i a gravar i penjar els seus programes.

També es donen nocions sobre les possibilitats i els recursos de la web en projectes de televisió de creació i televisió local, i sobre recursos gratuïts a Internet per ampliar continguts i per fer més atractius els formats (imatges, crèdits, continguts especials, etc) dins una cultura generosa del compartir i de l’administració cooperativa i distributiva de recursos.

A qui va adreçat?
A joves creadors, a estudiants d’audiovisuals, fotografia, so i vídeo, a interessats (de totes les edats) per la ràdio i la televisió de proximitat, a joves periodistes, a blocaires, i a persones inquietes i despertes que tenen ganes de tenir una plataforma audiovisual pròpia a Internet i que no volen gastar diners en programes ni servidors.
No cal conèixer a fons els programes però és bo tenir una disposició oberta i distesa cap a l’ús dels ordinadors i de les xarxes.

Què és necessari?
Completament necessari no hi ha res que no portem nosaltres. La inscripció és gratuïta però l’aforament limitat, i cal fer-la enviant un correu amb nom i telèfon a lacapella@bcn.cat

HoritzóTV ha realitzat aquest taller amb veïns de Calaf i amb estudiants de l’Escola d’Art de Vic. Properament hi haurà una altra edició a l’Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Els resultats han estat molt variats segons els assistents, i cada lloc s’ha creat una plataforma audiovisual que tindrà continuïtat.

Programa del Taller

El programa es divideix en tres blocs:

La televisió a Internet i les xarxes audiovisuals.
*Formats i possibilitats de l’entorn web per a projectes de televisió local
*Formats específics de la televisió online: Temps, formats, plataformes.
*Els formats de directe i com podem crear un format de directe com a punt de trobada d’una comunitat.
*La graella “televisiva” a la xarxa. Quin sentit té en una esfera que no coneix horaris.
*Integració de la “pantalla” de televisió en la web i com combinar-la amb altres continguts complementaris, sindicacions i subscripcions a canals de vídeo.

Com crear una plataforma audiovisual pròpia i retransmetre en directe.
*Tenir una tele gratis i emetre en directe. Aspectes Tècnics
*Què necessitem per fer un streaming: el set up
*Livestream: crea el teu propi canal amb recursos mínims

Recursos gratuïts a Internet.
“Eines i arxius d’imatges i sons”

Biblioteques online de pel·lícules i músiques sense drets o amb llicències que permeten compartir i usar :Library of Congress, Edison archive, Archive.org (Moving images, Prelinger archive), flickr commons, Square America, etc.

Recursos útils online: eines (Sumo: photoshop online; Goanimate: animacion; Neave, Colorlovers)

Anuncios