Dijous 25
17,30 h. “Participovisual II” Un programa HoritzóTV de Pamela Gallo

Obre la participació televisiva a col·lectius que no solen tenir accés als mitjans. Es posa en evidència el dret a l’accés i la importància de la participació directa i autònoma de col·lectius en risc d’exclusió.
El programa es fa amb la col·laboració del Grup Audiovisual de Joves Estrangers del Casal d’Infants del Raval.

19,00 h. Conferència d’Ismael Peña.
Governança i participació. Aspectes de la web 2.0 en la participació horitzontal dels ciutadans. Una alternativa a la democràcia representativa.

La democràcia actual funciona a través d’uns representants escollits per majoria. Generalment aquests representants pertanyen a un partit polític i li deuen obediència. Ara, però, les noves eines de comunicació digital ens fan pensar en una solució més directa. Podríem, gràcies a Internet, oblidar els partits polítics i deixar la gent opinar, debatre i votar els representants directament? Aquesta és l’àrea de treball d’Ismael Peña i sobre això parlarà i debatrem.
(Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement i professor de la Universitat Oberta de Catalunya. Treballa en el camp de les Politiques Públiques per al Desenvolupament amb especial atenció a les TIC i les seves projeccions socials).
http://ictlogy.net/

20,30 h. MERCADILLO.Face to Face Copyfight. Intercanvi d’arxius f2f, o sigui cara a cara.
Espai Social Magdalenes. C/ Magdalenes 13
http://www.magdalenes.net
Ens trobem amb la gent de Magdalenes en aquesta activitat seva on ens veurem les cares i compartirem una beguda mentre intercanviem els nostres documents. Porta els teus arxius, carrega el teu usb i a compartir!!

Divendres 26
17,30 h. “Carpeta Compartida II” Un programa HoritzóTV d’Antònia Folguera
Talk show. Des del plató Antònia Folguera parla per videoconferència amb convidats de diferents ciutats. El talent emergent i la idea de comunitat entre artistes que resideixen en llocs diferents però que treballen les mateixes disciplines es combina amb les aportacions dels espectadors per construir una autèntica carpeta compartida.
Convidats: Col·lectiu Derivart , Josianito Llorente Exgae , Rez Delacrew / i Núria Mañé.

19 .00 Conferència d’ Oscar Ciuró “Xarxes, el codi font de la cultura”
La participació i el compartir com a elements intrínsecs dels éssers humans. Les xarxes sumen, expandeixen i distribueixen coneixement. Formen part de la cultura.
(especialista en gestió cultural digital i e-learning. Actualment és Digital Project Manager de l’empresa Trànsit Projectes, Barcelona )

20.30 h. Conferència d’Amelia Andersdotter. Creació compartida i distribució de la cultura. P2p, drets d’autor i drets dels ciutadans.
La propietat intel·lectual, el sistema de patents i els drets d’autor demanen una profunda reforma. Cal també revisar assumptes que contraposen seguretat i intimitat/dret a la privacitat. Els drets humans també tenen un àmbit digital. D’aquests temes, i especialment de la creació compartida en el mòn de l’art discutirem amb Andersdotter.
(Diputada del Parlament Europeu pel Pirate Party, un partit originat a Suècia per la reforma dels drets de la propietat intel·lectual i la neutralitat d’Internet ).

VIDEO: CLÍCA AQUÍ (Amelia Andersdotter/castellano) conferencia: Citilab Cornellá

Dissabte 27
17.30 h.”La propietat trastocada II” un programa HoritzoTV de Fèlix Perez Hita
“Nuestra verdadera y única propiedad son los huesos.”

Greguería de Ramón Gómez de la Serna.


”Usamos como dones gratuitos mil cosas que han sido pagadas por vidas humanas, perlas cuyo pescador ha vomitado sangre, libros escapados de la hoguera…”.
Paul Valéry, Tel quel (1943).
Hem de situar la cultura enllà de la propietat intel·lectual, no enfocar-la cap a la noció de diner, sinó de regal, respecte i intercanvi.” Rick Prelinger.

Una mirada als intercanvis d’informació que passa per la metàfora del regal. Fèlix Perez-Hita fa un collage de clips, entrevistes, lectures, comentaris partint del discurs de Prelinger.
Convidats: Jorge Luis Marzo comissari independent i investigador cultural
Ciutat Invisible http://laciutatinvisible.org/cooperativa

20.30 h. Conferència de Simona Levi i membres de RedS@Stenible.net .
“La llei d’economia sostenible al Parlament Espanyol”

RedS@Stenible.net és un grup obert que es crea el 9 de gener de 2010 per fer front a les disposicions d’una llei que es debat al Parlament Espanyol, la Llei d’Economia Sostenible, la qual obre la porta al tancament de pàgines web sense intervenció judicial, quan es consideri que violen els drets de la propietat intel·lectual.
Membres de REdSostenible.net explicaran en què consisteixen les disposicions que vol adoptar la llei d’economia sostenible contra les pàgines web que enllacen a recursos p2p i quin és el conflicte entre els interessos de la propietat intel·lectual reconeguda i regularitzada i els de tota la ciutadania.

Anuncios